Изненада! Вижте какво ни готвят с тол таксите от 1 юни! Било за наше добро…

България отблизо
Възможно е да има корекция на тол системата, ако до 1 юни се види, че няма достатъчно приходи. Това заяви пред БНТ регионалният министър Петя Аврамова.

Системата стартира от 1 март с най-ниските ставки и на-малкия обхват в Европа. Според регионалният министър отстъпките, направени от страна на държавата са достатъчно, въпреки че браншът негодува. Превозвачите считат, че дори с намаляването на таксите търсената крайна цел – а именно заложените в бюджета 450 милиона лева, ще бъде постигната. Аврамова обаче отказа да коментира дали това е така.

 

По думите и регионалното министерство ще наблюдава ситуацията с тол системата в първите три месеца след нейното стартиране. Ако се види, че събираните такси не са достатъчни, вероятно е коригиране на размера.

 

„Не разбирам ролята на опозицията да търси във всеки един работен казус скандал и да насажда напрежение“, категорична беше Аврамова.

 

„Доверявам се напълно на всички, които работят по тази система. Заставам зад тях. Експертите уверяват, че системата е в техническа готовност“, заяви Аврамова.

На това мнение обаче не са превозвачите, които готвят бунтове в началото на март.

А Борисов е готов отново да ги утешава на лична среща.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *