Изненада: Популярен американски тв водещ пита защо САЩ не са на страната на Русия в конфликта с Украйна!

Свят

Известният с консервативните си убеждения американския водещ от Fox News,  Тъкър Карлсън попита в своето предаване в понеделник защо Съединените щати не са на страната на Русия в тази криза с Украйна.

По време на своето предаване Карлсън заяви още, че демократите в Америка фалшиво представят военната криза между Украйна и Русия като история за доброто срещу злото, въпреки факта, че както той твърди, Украйна не е демократична страна. Карлсън и друг път е сравнявал правителствата в Русия и Украйна.

„Украйна се ръководи от диктатор, който е приятел с всички във Вашингтон“, каза Карлсън в емисията си и като доказателство, че Зеленски е диктатор, припомни, че „лидерът на опозицията в Украйна е арестуван“, а „опозиционните медии са затворени от правителството“.

С това той вероятно е имал предвид опозиционния политик Виктор Медвечук, близък до Владимир Путин и председател на главната опозиционна украинска партия, когото прокурорите осъдиха за държавна измяна през май миналата година. Те затвориха и три телевизии на Медвечук, които симпатизират на Русия.

„Така работи диктатурата“, каза Карлсън и добави: „Всички трябва да ни тревожи много фактът, че Джо Байдън и близките му ни казват, че в Украйна има демокрация“.

По всяка вероятност Карлсън е имал предвид, че гоненията на хората, които се определят като руснаци в Украйна не са от вчера. Но те продължават с неотслабваща сила и при президента Зеленски, който в началото определи себе си като „слуга на народа“, но май ще се окаже нечий друг слуга.

По простата причина, че роднинските и приятелски връзки между хората в Русия и Украйна датират от векове. И никой в Украйна не би искал война с Русия, като изключим една малка, но креслива и инсталирана във властта група, която тормози всички.

Нека припомним как преди няколко години бяха изгорени живи в профсъюзния дом на Одеса десетки хора, само защото се определяха като руснаци. А тези, които искаха да се спасят от пламъците бяха директно разстрелвани от стоящите вън украински националисти.

Сега има много тревожни съобщения от опозиционни политици като Олег Царев, които предупреждават за подготвяна чистка в украинските градове Киев, Одеса, Харков и други, при която физически ще се унищожават несъгласните с управляващия режим.

Затова популярният американски журналист от телевизия Фокс Нюз Тъкър Карлсън с основание пита защо Америка не е на страната на Русия, която опитва да защити хората от линч и унищожение, а подкрепя диктаторски режим?!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *