И пиле не може да прехвръкне: „Азовстал“ е под пълен контрол на руснаци и чеченци!

Свят

Индустриалната зона „Азовстал“ в Мариупол е под пълен контрол на руската армия, а само днес 46 души, включително шест деца, напуснаха стоманодобивния комплекс.

Руското министерство на отбраната съобщи, че евакуираните хора са получили храна и подслон. Според украински източници около 1000 цивилни остават блокирани в бункери в завода, обсаден от руски войски, посочва ДПА.

По последни сведения територията на индустриалната зона е плътно запечатана. Северната част от индустриалната зона се контролира от руските въоръжени сили, ДНР и чеченските бойци. Южната част е „зашита“ от снайперисти, пехота, тежка техника и противотанкови системи.

Практически цялата територия на индустриалната зона се контролира от наблюдатели или от дронове. Всички движения на националистите на повърхността са под непрекъснат и строг контрол.

Всеки ден в определени часове има едностранен режим на тишина и се водят преговори. Тези, които са на територията на индустриалната зона, могат спокойно да излязат и да се предадат веднага щом поискат.

Останките от членовете на „Азов“ използват режима на тишина, за да вземат от складовете малкото останали храна и боеприпаси, и да сменят бойците си на повърхността на индустриалната зона, докато на руските войски е забранено да откриват първи огън

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *