Лидерът на „Възраждане“ каза кой трябва да гарантира сигурността на България!

България отблизо

Всички сме свидетели на ескалиращ конфликт между НАТО и Русия. Москва заяви, че вече няма да търпи пълзящата към границите й военна машина на НАТО. И поиска писмени гаранции за своята сигурност.

Предложението на Кремъл е НАТО да изтегли всички свои войски и въоръжения от Източна Европа. Западът пък експлоатира темата за „руската опасност“ по отношение на Украйна. И сипе куп заплахи срещу Русия.

В тази бъркотия сме замесени и ние. Алиансът иска да разполага войски и въоръжения и на наша територия. Но това е изключително опасно за самото съществуване на България.

В тази връзка лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов каза кой трябва да гарантира националната сигурност и коментира, че до ескалация няма да се стигне.

„Кой и по какъв начин накара българското общество да се страхува и по тази тема, въпреки че ясно се каза, че конфликт няма да има. Не е възможно нахлуване на Русия в Украйна. Украйна дори не е член на НАТО.

Някой плаче върху чужд гроб! Няма да има такъв конфликт. Паниката у нас се инициира от хора, които искат да докажат колко са верноподанически настроени към САЩ. Това е театрална драма”, каза още той.

Костадинов е категоричен, че гарантиране независимостта на страната ни трябва да се осъществява единствено чрез български въоръжени сили.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *