Опитите за „мистификации“ на Борисов свършиха: Ето какво съобщи

България отблизо

Бившият директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV Антон Хекимян е човекът, на който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се е спрял за кандидат-кмет за София, стана ясно  от източници в партията.

 

Журналистът ще е и водач на листата на ГЕРБ с кандидати за общински съветници.

Изборът, който лидерът на партията Бойко Борисов е трябвало да направи, е бил много труден. Надделяло е това, че кандидатурата на Хекимян е непартийна.

Припомняме, че на президентските избори от партията подкрепиха кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков. Когато трябваше да предложат свой проектокабинет, ГЕРБ заложиха на неврохирурга проф. д-р Николай Габровски за премиер.

Явно в партията следват нова линия – да залагат на обществено значими личности, които не са свързани с политиката.

Днес Бойко Борисов трябва да обяви номинацията на ГЕРБ-СДС за кмет на София. От думите му стана ясно, че изборът ще е между шестима кандидати.

Припомняме, че в събота btv прие оставката на Антон Хекимян като директор „Новини, актуални предавания и спорт“ заради „негово решение да продължи в друга професионална посока“. Хекимян бил забелязан около кабинета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията и тръгна слух, че той ще е кандидат за кмет на София.

Дни преди това пък Борисов онзи ден каза, че кандидатът му ще изненада всички, а днес обяви, че има шест много добри кандидати за столицата, от които ще се избере фаворит.

В 10 часа днес Коалиция ГЕРБ-СДС ще регистрира кандидата си за кмет в ОИК-София (ул. “Московска” 33).

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *