Петков се подиграва и залага нова бомба на Радев: Спираме нефта от Русия, това ще намали цените на бензина!

България отблизо

Правителството в оставка прие решение за изпълнение на Регламент на ЕС за предприемане мерки за понижаване на цените на горивата за гражданите и икономическите оператори.

С Регламента се въвежда забрана за закупуването или вноса, на суров нефт или на нефтопродукти, ако те са с произход от Русия или се изнасят от Русия, съобщиха от пресслужбата на МС.

Ами тогава в задачата се пита, не как ще се намали цената на бензина, а как без руския нефт ще имаме въобще бензин?! Защото и за децата е ясно, че ако няма нефт, който да се преработи, няма и бензин. А ако няма бензин, икономиката рухва незабавно.

Но ЕС и Кирил Петков каканижат, че така щяла да се понижи цената на бензина. Ами да, като изчезне бензина няма да има и цена.

Ако изпълняваме Регламента на ЕС, както иска правителството на Кирил Петков, това означава, че няма да имаме нито бензин, нито другите нефтопродукти, които са жизнено важни за функционирането на нашата икономика.

Значи правителството на променителите не предлага да се намалят цените на бензина, а да нямаме никакъв бензин. Това е нов Апокалипсис за нашата изстрадала икономика, както и за не по-малко изстрадалите хора в страната ни. Ако спре бензина, спира всичко. И държавата загива.

Това ли искат променителите на Кирил Петков?!

Правителството решило още, да се създаде работна група с представители, определени от Националната агенция по приходите, Агенция „Митници“ и Българската петролна и газова асоциация, която да предложи механизъм и мерки за осъществяването и контрола на забраната.

Според МС, с въвеждането на мерките щяло да се създадат предпоставки за понижаване на цените на горивата за гражданите и икономическите оператори, което е в подкрепа на обществото.

Това е някаква абракадабра, която Петков повтаря, смятайки, че ние сме толкова некомпетентни, та дори не знаем, че ако няма нефт, няма да има и бензин в България.

Припомняме, че Арабските държави отказаха дори на Байдън да увеличат добива на нефт, поради простата причина, че няма откъде да вземат допълнителните количества.

А откъде ще вземе нефт Петков?!

Или залага нова бомба на служебното правителство, което трябва да бъде обвинено, че няма бензин?!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *