Пламен Димитров прогнозира 2 лева за килограм бял хляб до края на годината, явно не ходи по магазини

България отблизо

„Инфлацията до края на годината ще стане по 3 пъти по-голяма от миналата година. Цената на олиото вече мина 50% увеличение. Нашите очаквания са цената за килограм бял хляб да достигне 2 лв. до края на годината“. Това заяви в „Офанзива с Любо Огнянов“ по Нова телевизия Пламен Димитров, президент на КНСБ.

По думите му и горивата ще скочат, като цената на газа се е увеличила пет пъти, а тази на електроенергия над четири пъти.

„Има нужда от спешни мерки за небитовите потребители. В понеделник ще говорим за това с президента Радев и енергийните дружества. Все повече търговци на ток излизат от пазара, отказват да изпълняват договорите си с болници и училища. И така те отиват на доставчици на крайна инстанция, където цената е с 30 лева повече“, сподели той.

Димитров разкри, че на срещата КНСБ ще предложи през двустранни договори с НЕК да бъде доставяна два пъти по-ниска енергия на свободния пазар за период 6 месеца, до края на март или април.

„Предлагаме законови промени – КЕВР да върже цената на доставчиците от последна инстанция за себестойността на основните производители“, коментира президентът на КНСБ.

А това би означавало всички на свободния пазар да получат доставки от НЕК.

Димитров каза още, че масово предприятия са на ръба и ако не се предприемат мерки ще има фалити и съкращения.

Прагът на бедност трябва да се вдигне като 460 лева от ноември е малко, смята той. Те продължават да настояват за вдигане на минималната работна заплата.

Б.Р.

Явно г-н Димитров отдавна не е ходил по магазините. Хлябът мина два лева още преди два месеца. Цените на етикетите са за 400 грама и са над 1,50. Останалите продукти от продупчената кошница бедняците не могат да си ги позволят.

Синдикатите пак са неадекватни.

Но кога ли пък са били?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *