Президентът Радев каза какво иска от правителството, прокуратурата и конституционния съд!

България отблизо
Аз оценявам високо активността на прокуратурата да се бори с корупцията и битовата престъпност, но битовата престъпност не може да се пребори само с репресивната сила на държавата.
Трябва да бъде изкоренена бедността, а това означава борба с корупцията в изпълнителната власт – там, където са големите обществени поръчки.

Това каза президентът Румен Радев, който днес посети авиобаза Граф Игнатиево, предаде БГНЕС.

Според Радев справянето с коронавируса изисква обединяването на всички институции и на обществото. Най-голямата опасност в тази ситуация е да се подадем на паниката и стреса. Самодисциплината и контролът е най-ефективното средство, каза още президентът и призова да не допуснем парализа на икономиката.

Редно е и правителството да помисли за секторите, които ще понесат последствия – спорт, транспорт, туризъм, посъветва държавният глава. Да мислим за възможно по-бързото излизане от кризата и привеждане на държавата в нормално състояние, заключи президентът.

Той похвали ръководството на авиобазата и целия личен състав за професионализма и усилената работа, въпреки многото тежки условия на опасно малко летене. Хората тук инвестират в бъдещето, в бъдещето на бойните способности. Проблемите са дълбоки, изискват политически и организационни мерки, каза президентът. Той отбеляза и стратегическото значение на авиобазата.

Според него съществува парадоксът, че въпреки политическата воля, въпреки че се инвестират сериозни средства в сега съществуващата техника, все още има драстично малък нальот, което рефлектира на безопасността на полетите и върху бойните способности.

Очаквам по-енергични мерки от Министерство на отбраната, от командването на Военновъздушните сили, заяви Радев. Не коментирам решенията на Конституционния съд. Там са компетентни хора, но зависи какви са и намеренията на прокуратурата. Това каза президентът, след като по-рано днес КС допусна делото, образувано по въпроси на главният прокурор за имунитета на президента./Източник frognews.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *