Путин: САЩ изтърваха влака! Вече не могат да смажат Русия! Сега им се налага да ни уважават

Свят

Руският президент Владимир Путин днес отхвърли коментарите на президента на САЩ Джо Байдън и в свое интервю в Пекин заяви, че САЩ са изтървали влака и сега интересите на Русия и самата Русия вече не могат да бъдат смазани. Точно обратното, американските политици трябва да се научат да уважават хората около тях, предаде Ройтерс.

Путин каза това в отговор на коментари на американския президент в негово интервю пред телевизия „Си Би Си Нюз“, в което той каза: „Представете си какво ще стане, ако ние, всъщност, обединим цяла Европа и Путин най-после бъде смазан, така че да не може да причинява тези проблеми, които причинява“.

В кратко свое интервю, излъчено по държавната телевизия по време на срещата на върха в китайската столица Путин заяви: „Не става въпрос лично за мен. Става въпрос за интересите на страната. И е невъзможно интересите на Русия да бъдат смазани. Те трябва да се вземат предвид“.

Путин добави, че както Байдън, с когото е в антагонистични отношения, откакто американският президент встъпи в длъжност през 2021 г., така и американските политически елити, трябва да се научат „да уважават“ Русия. „Това се отнася не само за президента Байдън, но и за американските политически елити като цяло. Трябва да се научите да уважавате хората около вас и тогава няма да има нужда да смазвате когото и да било“, каза още руският президент.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *