Румен Радев посече управляващите и обясни какво трябва да правят

България отблизо

Криейки се зад Украйна, управляващата коалиция все повече отстъпва от редица важни европейски ценности. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти. 

 

„Върховенство на правото, а не неговото погазване, борба с корупцията, а не нейната закрила, прозрачност, а не задкулисия, повишаване стандарта на живот на хората, а не тяхното ограбване, отговорност пред избирателя, а не неговата измама – това е най-важното, което едно правителство трябва да прави“, добави той.

„Има много протести. Има протести срещу войната, има социални протести, има протести срещу бюджета, срещу политиката на доходите. България е демократична страна и всеки има право да протестира. Въпросът е протестите да водят до някакъв резултат“, заяви той във връзка с готвения протест пред президентството заради думите му, че Украйна сама води войната.

Радев призова управляващата коалиция да се заеме с българския дневен ред и проблемите на българите.

„Темата Украйна се експлоатира като спасителен пояс, с който да отдалечат вниманието на хората от факта, че няма визия, програма и реални действия. Това криене зад Украйна може да работи, но за известно време, защото проблемите се трупат“, заяви президентът.

Той присъства в Бургас на възпоменателна церемония по повод 11-тата годишнина от атентата в Сарафово.

В религиозен ритуал беше спомената паметта на загиналите петима израелски туристи и българския шофьор Мустафа Кьосов.

В обръщението си президентът Румен Радев заяви, че българската държава и Израел ще продължат да стоят заедно, солидарни и безкомпромисни, в борбата срещу тероризма.

Той припомни, че тази година България отбелязва 80 години от спасяването на българските евреи и подчерта, че това е един безпрецедентен акт за Европа.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *