Русия продължава да освобождава населените места в Харковска област

Свят

„Западната“ група войски освободи Новоселовское в посока Купянск. Това съобщава руското министерство на отбраната. Това е село северозападно от Сватово, разположено покрай магистралата към Купянск и Харков.

 

Щурмовите отряди на Западния военен окръг (ЗВО), в хода на настъпателни операции на широк фронт, подобриха позицията по фронтовата линия в районите на населените места Олшана и Першотравневе, Харковска област, пишат чуждите агенции.

В районите на Синковка, Загоруйковка и Берестовое бяха успешно отбити три контраатаки на 14-та механизирана и 25-а въздушно-десантна бригада на Въоръжените сили на Украйна.

Удари на щурмова и армейска авиация, артилерийски огън поразиха струпвания на жива сила и техника на противника в районите на населените места Купянск, Петропавловка, Табаевка в Харковска област и Стелмаховка в ЛНР.

През деня бяха унищожени бойни бронирани машини на ВСУ, автомобили, самоходни оръдия „Краб“ (от Полша), гаубици Д-20, „Мста-Б, както и жива сила на противника“.

Публикувани бяха кадри от освобождаването на Новоселовское Луганска народна република.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че руската армия е превзела и други населени места в посока Купянск и Харков.

Бойците от групата войски „Запад“ превзеха 11 опорни пункта на украинските защитници.

По време на битката в посока Купянск въоръжените сили на Украйна загубиха стотици бойци, а мнозина се предадоха.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *