Руската авиация громи украинските позиции в Часов Яр

Свят

В източните части на Часов Яр се водят ожесточени боеве. Въоръжените сили на Украйна не знаят, докога ще могат да удържат позициите си, защото руските атаки са все по-чести и по-мощни. 
Както заяви в интервю за украинския „Фокус“ Роман Погорели, военен анализатор и съосновател на проекта DeepState, най-голямото препятствие пред ВСУ е руската авиация. Поради липсата на противовъздушна отбрана, тя бързо установява господство в небето и обстрелва украинските позиции.

Според него руснаците вървят бавно, но неотклонно напред и превземат квартал след квартал, които украинците са превърнали в укрепени пунктове. Руското министерство на отбраната изпрати много жива сила и подкрепления в този район.

„Основният проблем сега не са снарядите, а липсата на системи за противовъздушна отбрана от западните партньори, обясни Погорели, няма големи надежди, че ситуацията ще се промени в близко бъдеще, защото противникът атакува с тежки бомби, на които ВСУ не могат да отговорят с нещо“, пише „Фокус“.

Той добави, че обстановката на Работинско направление също е тежка за ВСУ. Руснаците продължават усилващите се атаки, нахлувайки в населената зона, въпреки опитите на украинските войници да удържат разрушените позиции.

„По принцип руснаците се опитват да влязат в Новопрокоповка и западно от Южни, а също така се опитват да атакуват от Вербово, тяхната задача е да отрежат Роботинската дъга“, добавя експертът.

Според него именно авиацията и „руските щурмови отряди“ са основният проблем в повечето участъци, което означава, че украинския фронт може всеки момент да рухне.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *