Стана ясно дали Гешев се е явил на разпит и ще направи ли изявление за далавери на политици днес

България отблизо

Появиха се разнопосочни мнения дали главният прокурор Иван Гешев се е явил на разпит в Софийската градска прокуратура.

 

Той е в отпуск по лични причини. Новината, че ще бъде разпитан съобщи самият той на последния Пленум на Висшия Съдебен съвет. Според Нова телевизия Гешев не се е явил на разпита днес. По думите му трябва да даде показания за търговия с влияние. Подобно обвинение отправи шефът на НСлС Борислав Сарафов, който сезира кадровиците, че Гешев е записвал члена на ВСС Йордан Стоев без негово знание.

От БНТ също съобщиха, че „до обяд Иван Гешев не се яви в сградата на СГП на ул. „Черковна“.

Според БТВ и БНР обаче Гешев е влязъл от заден вход на СГП:

„По сигурна неофициална информация, Гешев е влязъл в сградата от заден вход и е дал обяснения по проверката“, предаде националното радио.

Според БТВ пък: „Около 9:30 часа той е влязъл в сградата, най-вероятно с лек автомобил със затъмнени стъкла.“

Преди минути от ПРБ излязоха с прессъобщение за Гешев: 

Главният прокурор на Република България Иван Гешев, заместник главните прокурори Даниела Машева, Красимира Филипова и говорителят на главния прокурор Сийка Милева се срещнаха в Съдебната палата в гр. София с близки и роднини на жертви на тежки пътнотранспортни произшествия. Срещата бе по инициатива на гражданите.

Главният прокурор изрази съпричастност към скръбта на роднините и подкрепи очакванията им за спешни и адекватни законодателни реформи във връзка с престъпления по транспорта, предизвикани от пияни и дрогирани шофьори.

Заместник главният прокурор Красимира Филипова припомни, че проблемът с наказанията при пътнотранспортни произшествия с пияни и дрогирани водачи е бил идентифициран от ПРБ още през 2020 г.

Прокуратурата внесе в Народното събрание експертни предложения за законодателни промени, които досега не са обсъдени от народните представители.

Oт 14,00 ч. в Конферентната зала на 1 етаж на Съдебната палата, главният прокурор Иван Гешев ще направи изявление по актуални въпроси, съобщиха от прокуратурата малко преди 12:10 часа.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *