Тайната се разкри: Ето защо ГДБОП и спецпрокуратурата нахлуха в дома на…

България отблизо

ГДБОП и Специализираната прокуратура нахлуха в къщата на несебърския кмет и кандидат за четвърти мандат Николай Димитров, в 7,30 часа сутринта, преди два дни.

Това съобщиха „Флагман“ и „Епицентър“.

Претърсването продължило до 13,10 часа. Оказва се, че нищо уличаващо не е намерено в семейното жилище на дългогодишния градоначалник. В момента той е арестуван, но уплашените са съпругата му и децата.

Претърсени и обърнати с главата надолу са и жилищата на други политици от апетитната община Несебър, която стопанисва и един от най-големите морски курорти в България – Слънчев бряг. Припомняме, че кметът на Несебър е единствения политик, който не е кмет от партия ГЕРБ.  При това положение, никак не е чудно защо герберите тормозят него и семейството му и то само няколко дена преди местните избори, на които той за четвърти път се кандидатира като независим кандидат, какъвто е бил и в предишните мандати.

Доста хора се чудеха защо се прави това и има ли законови основания за такова грубо посегателство върху личността на известни политици.  А щом политиците на се защитени от произвола на държавата, какво да говорим за обикновените граждани. Но истината е, че правителството на ГЕРБ никога не се е спирало пред някакви „законови“ основания, когато трябва да сплашва и тормози политическите си опоненти.

Така е и сега. И сега се намерило „законово“ основание за безумното тарашене по домовете на хората. Сведущи в полицейските дела коментират, че си има начини за проследяване на заподозрени лица и тарашенето по къщите вече отдавна не се практикува. Просто се използват модерни технологии, за да се закове престъпника. Само че в случая съвсем не е постъпено така. Точно обратното. Използвана е най-примитивна „технология“,чиято цел, според запознати, е не толкова да намери нещо, колкото да сплаши опонента.

А конкретната причина за тарашенето също е безумна. ГДБОП и Спецпрокуратурата влизат в дома на кмета Николай Димитров, както и на други политици-кандидати за общински съветници, за да… бъдели респектирани купувачите на ромски гласове.

Понеже, според  специализирана информация, през изтеклата седмица цената на един цигански глас била стигнала 300 лева и даже се е наложило, тартори в някои села, да връщат обратно получени суми за по 300 лева на глас. Доколко тези слухове са истина, се налагало да се изясни след подадени сигнали в МВР. И как да се „изясни“?! Като се нахлува в домовете на политици, чиято единствена „грешка“ е, че са опоненти на ГЕРБ.

Рекордната цена от 300 лева за глас се достигала за първи път. До този момент най-скъпо продаваните гласове бяха отчетени през 2011 г. – до 200 лв. Всеки може да се досети защо цената на ромските гласове е скочила толкова. Нека само си припомним какъв е залогът за Борисов. На тези избори той трябва да доказва, че може да се справи и без Цветанов. Да си спомним и как лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че самият Борисов обикаля и раздава пари от прозореца на скъпарския си джип.

Ето това са предизборните „методи“ на ГЕРБ. Сплашване, нахлуване по домовете, арести, обвинения. И накрая се оказва, че крадецът вика дръжте крадеца. Герберите сами купуват гласове, но разправят навсякъде, че техните опоненти купували. Както се казва, Бай Ганьо ряпа да яде. Гочоолу и Дочоолу сега се намират в самите държавни институции. В ГДБОП и спецпрокуратурата.

Затова опозицията няма шанс. Освен, ако не се вдигнем всички заедно срещу диктатурата.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *