Борисов се хвали, че Дмитрий Медведев идва на 4 – 5 март! А защо Владимир Путин не иска да дойде на 3 март?!

България отблизо

„Китай е огромна военна сила. На 4-5 март премиерът на Русия ще дойде в България. Мисля, че с нашата прагматична политика – твърдо НАТО и ЕС, газовият хъб „Балкан“ и това, което имаме да правим с „Газпром“ – нищо не сме направили скрито. В противен случай нашите тръби ще се изпразнят. Ние искаме това, което имаме“, заяви премиерът в Мюнхен, цитиран от Епицентър.бг.

Вие разбрахте ли нещо от това изказване на премиера? Защото ние нищо не разбрахме! Но да продължим нататък.

„Ще преговаряме за Ф-16, имаме мандат от парламента“, удари се в гърдите  премиерът Бойко Борисов.

От баварската столица премиерът сподели и какво са си говорили с еврокомисаря Гюнтер Йотингер. Борисов настоял пред него, че „Турски поток“ трябва да мине през България.

„С комисаря Йотингер говорихме по две теми. Той ще присъства на газовата среща в Баку. Помоли да му обясня за „Български поток“ и газовия хъб „Балкан“. Това не е нещо повече за България. Ние искаме да възстановим баланса. И „Турски поток“ да стане газов хъб „Балкан“. Навсякъде това съм го изяснил. Много ясно съм заявил същото и на моя колега премиера на Бавария Маркус Зьодер.

Можем отсега да кажем, че ако Борисов продължава да „развива“ отношенията ни с Русия по този начин, Владимир Путин няма да дойде в България, докато Борисов е премиер.

Защото какво означава това, хем „твърдо НАТО и ЕС“, хем Турски поток да станел Български поток?! Не знае ли Борисов, че НАТО е обградило Русия с военни бази отвсякъде? Дори в България има и то няколко бази. Не знае ли премиерът, че Вашингтон едностранно напусна Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обхват, който е ключов за европейската и световната сигурност? Най-накрая, не знае ли той, че НАТО и САЩ са врагове на Русия и там се разпалва неистова русофобия? И последно, не знае ли, че точно неговото правителство обяви Русия за враг на България?!

Борисов така и не можа да разбере, че не може да бъде приятел на Русия и в същото време да служи на враговете на Русия. Така не става. Трябва да се заеме позиция. Някои ще кажат, ама ние сме малка и слаба страна. Ами Унгария да не е по-голяма от нас? Австрия да не е по-голяма? Но там политиците казват твърдо „НЕ“ на опитите на САЩ да ги накарат да тръгнат срещу Русия. А правителството на ГЕРБ слугува и на НАТО и на ЕС. Ето затова в Москва не искат и да чуят за Борисов и ГЕРБ.

Затова вместо Владимир Путин, в България ще дойде, и то сигурно само за два – три часа, Дмитрий Медведев. И то не на 3 март, а по думите на самия Борисов, цитирани от Епицентър.бг, на 4 или 5 март, а може и на 20 март, нали така?!

И после, другите твърдения на Борисов, че бил разговарял с немски политици и чиновници на ЕС да ни разрешат продължението на Турски поток да мине през България. Нека напомним на премиера, че това не е никакво геройство. Ние сме суверенна страна и ако Борисов не може да отстоява суверенитета на България, и ако не може да действа като премиер на суверенна държава, без да пита разни брюкселски и германски чиновници, то тогава е по-добре да си вземе шапката, да се маха от министерския съвет и да не се връща никога повече.

Защото с тези приказки само излага България. И става точно, както ни се подиграват на Запад, че България била застанала като просяк с паничка пред вратите на ЕС и чака някой да пусне няколко пробити евра в нея.

Има много ясно становище на суверена на властта българския народ. И то е да се строи незабавно и АЕЦ „Белене“, и Южен поток. При това положение, кого още трябва да моли за разрешение Борисов?! Да моли Западът, който направи всичко възможно през последните тридесетина години, за да ни унищожи?! Това вече не може да се побере в рамките на нормалната човешка логика.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *