Българите биха шута на Евроизборите! Ето неопровержимите факти!

България отблизо

Броят на избирателите, които твърдо заявяват, че няма да гласуват на предстоящите Евроизбори, които ще се проведат на 26 май/неделя/,  е около 40%. Още около 30% не са определили дали ще гласуват или – не. 

Това сочи социологическо проучване на Изследователския център „Спектър“ с ръководител Петко Петков, цитирано от Блиц.

При това положение, прогнозните резултати за двете големи партии БСП и ГЕРБ са практически изравнени. БСП получава 33,4%, а ГЕРБ – 33%.

Дотук проучването не буди съмнения, защото се очакваше броя на негласуващите да е голям. Но да не искат да гласуват или да се колебаят дали да гласуват на Евроизборите, около 70% от българските граждани – това вече е огромна цифра, която заслужава коментар.

Тази цифра показва най-напред отношението на хората към Евросъюза. Гражданите ясно заявяват, че ЕС изобщо не е оправдал очакванията на хората и обещанията, които е дал.

Второто, което става ясно, е че гласоподавателите в България не смятат, че членството в ЕС подобрява или ще подобри в бъдеще техния жизнен стандарт. Тази огромна цифра на нежелаещите или колебаещите се преди Евровота, всъщност е една здрава плесница за Брюксел. За тоталния диктат, за унищожената икономика, за завладяването на българското икономическо пространство от западни фирми, за ликвидирания национален суверенитет на България…Изобщо за всички беди, които членството в ЕС ни докара.

За сравнение само ще споменем, че 75% от търговията с хранителни продукти в страната се държи от две германски и една австрийска фирма. На всичко отгоре, тези „фирми“ заливат пазара ни с третокачествени, а понякога и откровено фалшиви западни стоки. И хем тровят населението, хем убиват производителите на пресни и качествени български хранителни стоки. Стигнахме дотам да внасяме от чужбина плодове и зеленчуци при положение, че ние сме хората, които научиха цяла Европа как да ги произвежда. И всичко това става под одобрителния поглед на така наречената „Европейска“ комисия.

Тази огромна цифра на практически негласуващите показва още, че мнозинството български граждани не желаят да сме членове на ЕС. А социологическите изследвания, които показват, че повече от половината население искало да е в ЕС, не отговарят на истинските нагласи, понеже хората се страхуват да разкрият, че не искат ЕС. Истината е в изборите. Щом огромното мнозинство от българите не желаят да гласуват, въпреки лавината от гейтове и нажежаване на обществената атмосфера, това е сигурен знак, че България не иска повече да стои в капана, наречен ЕС.

Тази огромна цифра на негласуващите е плесница и за парламентарните партии в България. Плесница за ГЕРБ, които пеят, та чак се унасят за „светлото бъдеще в ЕС“. И укор за БСП, които казаха, но някак тихичко, под сурдинка, че ЕС трябвало да се промени. Българските граждани удариха шамар и на така наречените патриоти. Защото те пък, въобще не изпълниха нито едно от обещанията си. За сметка на това, единият стана „повелител на тишината“, другият – „повелител на самолетите“, а третият се умилква около Борисов.

Значи, под повърхността на прехвалената Борисова стабилност, в България ври и кипи. И сега става безпощадно ясно защо управляващите така панически се страхуват да направят референдум за членството ни в ЕС и НАТО. По простата причина, че процентите на желаещите да напуснем тези евроатлантически съюзи, май ще е по-голям от процента на хората, които гласуваха Крим да се върне в състава на Русия.

Но…гласът народен е глас Божий. И онова, което иска народът, винаги става реалност.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *