И кюрдите благодариха на Русия!

Свят

Кюрдски командир благодари на Русия, че е спасила кюрдите от войната с Турция, съобщават руски медии, цитирани от news.bg.

Лидерът на Сирийските демократични сили Мазлум Абди благодари на Москва за споразумението с Турция и подчерта, че кюрдските милиции ще подкрепят сирийската армия и руските военни, патрулиращи по границата. Той проведе видеоконферентен разговор с военния министър на Русия Сергей Шойгу и с началника на генщаба на руската армия Валерий Герасимов.

В момента части на руската военна полиция и на редовната сирийска армия са разположени на много места. Осигуряваме им всякаква помощ и поддръжка, казал Абди. Той отбелязал, че е признателен към руския президент Владимир Путин „за гарантиране безопасността на кюрдския народ“. Абди и Шойгу обсъдиха изпълнението на постигнатата между Русия и Турция договореност. Руският военен министър подчерта, че няма нужда цивилните да напускат домовете си, защото тяхната безопасност е гарантирана.

Западът може да говори, каквото си иска, но истината е, че целта на Владимир Путин и Русия бе прекратяване на войната, запазване териториалната цялост и суверенитета на Сирия, и спасяване на кюрдския народ, който в началото на битката на руските военни части с джихадистите от ДАЕШ, оказа голяма подкрепа на РФ. И това е така, защото Кремъл винаги помага на онеправданите народи, винаги се бори за запазване на мира. И най-важното, никога не забравя помощта, която някоя държава или народ са му оказали. И винаги отвръща с помощ и подкрепа на тези, които са помогнали на Русия.

Кюрдите разбраха това по трудния начин. Но въпреки всичко, те отвърнаха с благодарност за помощта на Москва. Така, със своето човеколюбие, Русия печели приятели по целия свят, докато американците със своята безпардонна политика, само губят и малкото свои приятели, които са им останали.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *