И Румъния се включи в битката срещу Русия и България! Вижте какво се случва в действителност!

Свят

В качеството си на страна, която председателства Съвета на Европейския съюз, Румъния със замах се захвана да предлага промени в така нареченото „европейско законодателство“, които да пречат на Русия и България.

Най-напред ще подчертаем, че „европейско законодателство“ не може да съществува. Има закони, които се приемат от суверенните национални държави. И тяхната съвкупност наричаме законодателство. Но едно обикновено юридическо лице, един обикновен съюз на държави няма право на законодателна дейност. Особено, когато става дума за такова голямо обединение на държави като ЕС, което вече наброява почти 30 страни.

Тези страни-членки си имат свои интереси, много често различни и дори противоположни помежду си. Така че да съществува общо законодателство, което да удовлетворява интересите на всички държави, е просто невъзможно. А законодателство, което не е в интерес на страните-членки и не способства за тяхното развитие, вече не е законодателство, а вид ново колониално робство. Понеже Брюксел се опитва чрез своето „законодателство“ да принуждава суверенните държави да работят против своите интереси и интересите на своите народи.

Така че „европейското законодателство“ е пълна измишльотина на Германия и Франция, които искат да продължат да използват европейските страни като суровинен придатък.

Въпреки това, официалните румънски власти се опитват не само да признаят тази брюкселска измишльотина, наречена „европейско законодателство“, но и да внасят изменения в него. А тези „изменения“ са насочени срещу Русия и срещу България.

Та румънците предлагат всички газови маршрути през територията на ЕС, включително морските им части да отговарят на строги правила, определени от ЕС. В документа е записано, че ако страна от общността иска да сключи договор със страна, която е извън ЕС, то първо Европейската комисия трябвало да даде съгласието си. Освен това се предлага, Брюксел да проверява дали тръбопроводът отговарял на европейското законодателство, има ли риск той да повлияе негативно на вътрешния газов пазар, на сигурността на доставките или на конкуренцията, както и един Господ знае още на какви измислени правила.

Това на практика означава, че се усложнява още повече изграждането на Южен поток през България, както и на Северен поток 2. А и на всеки друг газопровод, който Русия реши да строи, за да докара евтина и екологично чиста топлина до хората в европейските страни.

Е, кажете, не работят ли нашите „елити“ против интересите на народите си? Но не и против своите интереси, разбира се! В случая румънските „елити“ подливат вода на всички, но много често се е случвало и България да го прави, като „подкрепата“ на Борисов за промяна името на Македония, например.

Тоест, управляващите в доста страни-членки на ЕС доброволно работят против интересите на своите народи, защото са потънали до гуша в далавери за пари и власт. И вече нямат друг избор, освен да изпълняват, каквото им кажат от Вашингтон и Брюксел.

Например, Борисов ще се радва вътре в себе си и много тайничко, на тази румънска „инициатива“, защото тя ще го освободи от отговорност, ако се провали за втори път и сигурно завинаги, надеждата ни да останем в центъра на енергийната система на Европа. Ще има да се тюхка и да се вайка как „лошите“ румънци му попречили и той не можал да направи нищо добро за България.

Затова, нашият интерес, интересът на обикновените хора в България изисква да махнем тези наши продажни управници. И презглава да бягаме от ЕС, който ни принуждава да работим против себе си.

Ако не искаме да приличаме на самурай, който си прави харакири по заповед на своя господар.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “И Румъния се включи в битката срещу Русия и България! Вижте какво се случва в действителност!

  1. Румънците винаги са били измамници и продажници. Колко години бяха заграбили Добруджа и български семейства бяха разделени??? ЕС е като НАТО. Искат да ни узурпират, да им станем васали, които да използват. И ГЕРБ ни продадоха, а дълговете, които натрупаха на държавата и нас, заграбиха. Сега те, да ги връщат!!! Но да помним: НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ДОПУСКАНЕ НА ВЛАСТ НИТО ГЕРБ, НИТО БКП, НИТО БСДП, НИТО БСП, НИТО ДПС, НИТО ВМРО, НИТО АТАКА, НИТО ТЕХНИ БИВЛИ И НАСТОЯЩИ ЧЛЕНОВЕ!!! НО САМО ХОРА С ДОКАЗАН И ОДОБРЕН МОРАЛ, ЧЕСТОЛЮБИЕ, ДОСТОЙНСТВО И БЛАГОЧЕСТИЕ!!!

  2. НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ЗАЩО „ПЛАЧАТ“ РУМЪНЦИТЕ ЗА ГАЗОВИТЕ КОРИДОРИ…. СПИРА СЕ ГАЗТА ОТ РУСИЯ …ПРЕЗ УКРАЙНА …..НА НАШИЯТ „ТЪПЧО“ И ТОВА НЕ МУ МИНАВА ПРЕЗ УМА ….ТОЙ САМО СЕ ВЪРТИ КАТО „ОБРАН ЦИГАНИН“ …. НА КОЙ ,КАК ДА УГОДИ. …ИЗВОДА : БИЛ Е СЛУГА, СЛУГА Е СЕГА И СЛУГА ЩЕ БЪДЕ ! БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *