ЛЕВИЦАТА се обединява, за да СРАЗИ ГЕРБ! Но…трябва да направи нещо ВАЖНО! Ето КАКВО!

България отблизо

БСП си остави отворена вратата за коалиционни споразумения преди изборите.

Това бе едно от решенията, които взе пленумът на социалистите.

На Националния съвет на партията, социалистите решиха коалицията „БСП за България“ да не бъде променяна. Пленумът обаче упълномощи Изпълнителното бюро на партията да започне разговори с партии и граждански сдружения. 

Припомняме, председателят на политическа партия „АБВ“ Румен Петков  заяви, че партията е готова за коалиция с други леви сили. И коалиция с БСП и социалдемократически партии и организации, би бил много приемлив сценарий.

Затова партия АБВ е изпратила писмено предложение до председателя на БСП Корнелия Нинова за подготовка на широка и солидна лява коалиция. Това съобщи пред медиите в Плевен председателят на партията Румен Петков.

„Идеята е тази коалиция да създаде усещане в обществото за реална перспектива, усещане за сила и способност за управление на държавата по друг начин“, посочи той. Петков заяви, че ако БСП действително желае да отстрани ГЕРБ от власт, трябва да направи тази крачка.

Досега разговори са водени с редица политически и неправителствени организации, и според лидера на АБВ, при едно мотивирано решение, е много вероятно да се формира коалиция, която да спечели убедително, както евроизборите, така и другите избори.

Петков изрази мнение, че това не е въпрос само на левицата, а национален въпрос. „Ако ние искаме да сменим този начин на управление, гражданите трябва да видят алтернатива“, убеден е той,

В коментар на тази информация можем да кажем, че създаването на силна лява коалиция, която да обедини всички леви политически организации и сдружения на гражданите, е нещо, което хората в България отдавна желаят. И вече времето за такава коалиция е отдавна назряло.

Но, за да обедини около себе си огромната част от народа, тази лява коалиция трябва убедено да заяви, че България няма да участва в такъв Евросъюз, който иска да диктува свои измислени правила на суверенните държави. Тоест, първата работа на тази лява коалиция е да възстанови националния суверенитет. Защото ако левите лидери започнат да каканижат за „нашето европейско семейство“, за „европейския избор“, за влизане в Шенген, за ликвидиране на лева и приемане на еврото, тази лява коалиция по нищо няма да се различава от ГЕРБ. И тогава хората няма да излязат да гласуват, защото наистина няма да има алтернатива. И ГЕРБ отново ще спечелят.

Следователно, ако тази лява коалиция се събира, по думите на Румен Петков, за да предложи нов модел на управление, тя най-напред трябва да се отърси от оковите на ЕС. Понеже никакво ново управление не е възможно, ако се подчиняваме на брюкселския диктат. Вярно, че това е много трудно. Но лидерите затова са лидери, за да вземат трудни решения в полза на своя народ и да ги отстояват. Иначе, по-добре да се махат от лидерските си постове и да ги отстъпят на други, които имат повече смелост.

А що се отнася до този нов модел на управление, лявата коалиция трябва категорично да заяви, че се отказва от либералния капиталистически модел, за който стана ясно, че не е пригоден за България. Левите лидери трябва да заявят, че ще започне ускорено възстановяване на икономиката, че държавата ще бъде най-големият инвеститор в икономиката, и че всички бизнесмени-новобогаташи ще делят 50 на 50 с държавата, от която са ограбили парите си. Че ще се възстановят веднага и в пълен размер дружеските и братски отношения с Руската федерация. Че АЕЦ „Белене“ и Южен поток ще се строят, независимо от желанията на Запада. И още много други неща.

Защото ако не се направи това, няма откъде да се вземат пари за модерно и достъпно за всички здравеопазване, за ново и патриотично образование, за минимизиране на демографската катастрофа, за социалната сфера, за армията и т.н.

И още нещо. Дори ако левицата вземе властта, но не изпълни тези послания, тя ще управлява съвсем кратко, а след това ще рухне. И никой вече няма да иска да си спомни за нея. Така че тези послания, за които говорихме не са желание на някого, а необходимост. За България, и за ляво управление в името на народа.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “ЛЕВИЦАТА се обединява, за да СРАЗИ ГЕРБ! Но…трябва да направи нещо ВАЖНО! Ето КАКВО!

  1. Истината е една в момента няма партия която да защитава работниците и селяните от чорбаджиите ,БСП отдавна са загубил връзката с народа и са станали ляво либерална буржоазна партия в която е бъкано с богаташи и бандити и разбойници .Ето защо тези над 40% негласуващи не гласуват за БСП ,тези хора са огромен потенциал ,но БСП с политиката си на буржоазна партия ги губи тези хора .Аз имам книгата на Крум Григоров Сред Народът страхотна книга която е актуална и днес ,нищо че е писана за 30- те години на миналият век . Ta назряло е времето или да се създаде нова партия народна или БСП да се върнат при хората както е била повелята на дядо Благоев ,Георги Димитров и хилядите избити истински борци за народна свобода и по справедлив свят .Свят без чорбаджии крадци и разбойници .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *