Пламен Димитров: Божков се изгаври с Борисов, а премиерът показа мачовксото си его. Такъв мач не бяхме гледали!

България отблизо
Борисов се забърка в поредната позорна история с футболен клуб като прати свой министър да се обяснява със Сашо Диков заради някакъв лист хартия, с който Васил Божков уж прехвърлял акциите на ”Левски”.

Ясно е, че чрез притежаването на футболни отбори в България богати хора от сивата зона на бизнеса си избиват комплексите и си мерят мачистко-мутренското его. Въвличайки се постоянно в някакви запалянковски разговори за собственост и издръжка на клубове, рекламни договори и отношение към фен-клубове, Борисов демонстрира, че има същия манаталитет и е човек от същата черга.

 

И неслучайно Божков го подхлъзва по този начин, защото знае, че премиерът ще реагира.

 

За всеки човек с елементарна правна грамотност е ясно, че министър-председателят на една държава не може да притежава никакви акции от частни търговски дружества. Това е предостатъчен аргумент Борисов и ръководеното от него правителство да не удостоят с абсолютно никакво внимание пи ар акцията на Божков. Представете си, ако някой ексцентричен футболен бос от Франция, Германия или Русия реши да подари акциите на своя отбор на Макрон, Меркел или Путин. Те дали ще му обърнат внимание?

Но не и Борисов! Той е футболен запалянко и управлява държавата по запалянковски. Затова праща цял министър да се обяснява за делата на частна фирма, към която държавата не би трябвало да има грам отношение.

И падна в капана, който му заложиха.

 

Пламен Димитров, историк

Междувременно стана ясно, че акциите засега са просто хартийки без стойност.

Изпълнителният директор на ”Левски” Павел Колев разкри, че е получил акциите и те са в касата на сините, но промяна в собствеността няма и собственик на клуба продължава да е Георги Попов. Шефът на сините допълни, че е опитал да говори с Васил Божков, но към този момент няма връзка с него.

“Фактически да. Промяна няма в момента. Това, което можем да направим, е да се опитаме да разрешим този казус. Търсих Васил Божков, няма връзка с него в момента. Акциите са прибрани в касата на клуба и не можем да разполагаме с тях. Те се водят на Георги Попов. Ако се свържем с тях, ще коментираме. Всички варианти са възможни в момента”

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *