„Приятел“ на Русия води ДЕМОНИЧНА игра! Ето какво се случва!

Свят

Администрацията на украинският президент съобщи, цитирана от https://riafan.ru/, че е подписан договор за закупуване на 12 турски бойни безпилотни летателни апарата/дронове/ Bayraktar TB2.

Съглашението е парафирано между фирмите «Укрспецпроэкт», която влиза в състава на държавния концерн «Укроборонпром» и турската компания Baykar Makina.

„Тези най-нови и модерни бойни безпилотници, освен викокотехнологичните си характеристики, могат да бъдат снабдени със съвременно високоточно ракетно въоръжение, предназначено да унищожава бронирана техника/танкове/, инженерни и фортификационни съоръжения, тоест окопи и блиндажи на опълченците по цялата фронтова линия, а също и морски цели, заявиха от украинското силово ведомство. Като добавиха, че всичко върви според споразуменията с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Покупката е част от голям обем мероприятия по разширяване на военно-техническото сътрудничество между Киев и Анкара.

Военният експерт и главен редактор на списание „Национална отбрана“ Игор Коротченко, в коментар на случващото се отбеляза, че възможностите на въоръжените сили на Украйна по отношение използването на безпилотни летателни апарати, включително тези от боен клас, наистина са се увеличили.

„Това позволява на Украйна да води дистанционна война и да убива безнаказано гражданите на Донбас, като същевременно води и диверсионно-разузнавателни операции с използване на дронове“, подчерта с горчивина Коротченко.

„Води се глобална война, в който Западът използва Киев като таран срещу Русия. И никаква общественост не може да повлияе на решенията на западните политици. Защото те разглеждат Украйна като инструмент, който трябва непрекъснато да насочват срещу Русия“, завършва руският военен експерт Игор Коротченко.

Такава е „помощта“ и „приятелството“ на Ердоган. Без да се замисля, че в Донбас, от бомбите на украинската армия загинаха повече от 10 000 души, жители на региона, Ердоган прави договори и съглашения с украинците и им продава най-нови бойни безпилотници, за да може по-лесно да убива хората от Донбаската и Луганската народни републики.

Какво приятелство може да има, когато уж „приятеля“ ти, дружи с твоя враг. Впрочем, действията на Ердоган до този момент ни убеждават, че турският президент няма приятели. Има само интереси. И той се опитва да осъществи своите интереси, влизайки в съглашения ту с Русия, ту с Украйна, ту със САЩ. Както, му е удобно в дадения момент.

И нахално се опитва да използва всички за своите цели. А целта му е възстановяване на едновремешната Османска империя. Затова, много по-добре в тактическо и стратегическо отношение е да се прекрати това „сътрудничество“ с Турция. За да се знае, че в нейно лице РФ има враг, а не някакъв непредсказуем и коварен „приятел“, от когото не знаеш какво да очакваш във всеки следващ момент.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *