Русия ТВЪРДО и КАТЕГОРИЧНО: НАТО ЗАГИВА, ако… Вижте какво ще ВРЪХЛЕТИ побеснелия военен блок!

Свят

По повод срещата на НАТО в Брюксел, на която страните-членки се изпокараха за пари, Министерство на външните работи на Русия, абсолютно логично обяви в социалната мрежа Туитър, че военният блок НАТО вече не само е безполезен, но е заплаха за Европа и цялото човечество.

Абсолютно безполезният военен блок НАТО ни обвинява в провокации и „скърца със зъби“ в Брюксел, а ние само си гледаме световното по футбол, иронизира западното сборище, което се превърна в позорище, МВнР на Руската федерация.

Паническото търсене на враг, стана причина, в заключителната декларация на НАТО, да намерят място смехотворни постановки. Например, в декларацията, цитирана от news.bg, се посочва, че „действията на Русия на границите на Алианса, застрашават евроатлантическата сигурност“.

Но…, военният блок забравя да спомене, че дотолкова се е „разширил“, щото неговите „граници“ вече са до… границите на Руската федерация. Припомняме:  въпреки обещанията на НАТО от началото на 90-те години на миналия век, че няма да се разширява на изток, по-далеч от територията на Германия, сега военните бази на западния блок, натъпкани с ядрени ракети, са обградили Русия в огнен обръч.

И, ако евроатлантиците наистина мислят за своята сигурност, им препоръчваме, час по-скоро да се махат от границите на Русия. Иначе може да пострадат жестоко. Но не от „козните на Москва“, а от собствената си глупост. Ако решат да нападнат Руската федерация.

По нататък в злополучната „декларация“, натовците „обвиняват“ Русия, че била инсталирала най-мощните си ракети в Калининград. Освен това съсредоточавала голяма военна мощ в Крим.

Нека споменем, че Калининград и Крим са руски територии. А на своя земя, Москва може да разполага ракети и войски, където си поиска. Защо никой в Русия не се интересува, дали американските ракети са в Тексас или в Оклахома?

На всичко отгоре, с цялото си безочие, натовчетата плашат Кремъл, че „в случай на хибридна война“, те щели да задействат член 5 от договора, който задължавал всички да помагат на държавата, която Русия може да нападне.

В отговор на тези смешни заплахи, шефът на парламентарната комисия по международна политика Константин Косачев написа във Фейсбук-профила си, че абсурдът, който сътворява НАТО няма предел.

Той нарече още западния военен блок „реликва от 20 век“. И определи Русия като ключова държава, която е единствен спасител и пазител на тази овехтяла реликва. След това, руският международник продължи саркастично да иронизира Запада, като подхвърли, че НАТО не само не спи, но и не гледа футбол.

Между другото, Русия отдавна и твърде категорично твърди, че е време НАТО да се саморазпусне, защото вече няма врагове, с които да се бори. А и няма такива глобални заплахи, които да изискват армиите на десетки държави да се изправят срещу тях.

Като пример може да послужи конфликтът в Сирия. Пет години НАТО се бори с ислямските терористи. И колкото повече се „бореше“, толкова по-силни ставаха те. А намесата на  една малка част от въоръжените сили на Русия, в помощ на сирийската правителствена армия, бе съвсем достатъчна, само за година и половина, да унищожи цялата джихадистка групировка в арабската държава.

Нещо повече. Трябва да отбележим, че конфликтът между страните в НАТО само ще се задълбочава. По простата причина, че НАТО, също като ЕС, има за цел, не да помага на народите, а да  ги пороби и държи в подчинение. Да разрушава икономиките им с безсмислени санкции. И да иска от тях милиарди, за да може САЩ да са „винаги на първо място“.

Абсурдните заповеди на Тръмп, страните да увеличат от 2% на 4% от БВП, парите, които трябва да дават на американския военно-промишлен комплекс, прикрити като „пари за отбрана“, говорят, че янките вече се опитват да бръкнат толкова надълбоко в джобовете на „Старата госпожа“, колкото тя едва ли би се съгласила доброволно.

Така че конфликтите в НАТО и ЕС предстоят. И ще стават все по-ожесточени. Защото капиталистите никога не се бият за друго, освен за пари и власт.

Докато накрая и НАТО, и ЕС рухнат, заради нещо съвсем прозаично. Заради това, кой да отхапе по-голямо парче от все по-смаляващата се „баница“.

Затова е време да бягаме от ЕС и от НАТО. Защото в хаоса, Западът ще изяде най-напред нас.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “Русия ТВЪРДО и КАТЕГОРИЧНО: НАТО ЗАГИВА, ако… Вижте какво ще ВРЪХЛЕТИ побеснелия военен блок!

  1. Бедни ми македонски, защо не умря при Гре…
    Те и на коча…. се клатят, ама не падат!

    1. Петър Иванов Стойков, а Вие доволни ли сте от клатенето???!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *