Извънредно: ДПС си спасява кожата, иска оставките на правителството и президента!

България отблизо

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ прочете декларация пред Народното събрание, в започващия нов парламентарен сезон.

И от името на парламентарната група на ДПС поиска оставка на правителството, на президента Румен Радев, както и съставянето на експертен антикризисен кабинет с премиер от ГЕРБ и вицепремиер от БСП.

„Според ДПС ,изходът от днешната ситуация е нито една от двете страни на реваншистката барикада не трябва да се чувства като победител, защото резултатът ще бъде контрареваншизъм. Ние от ДПС предлагаме: оставка на правителството час по-скоро, второ оставка на Румен Радев като президент заедно с оставката на правителството. Ако иска да се изяви като политик, има време да си регистрира партия и да се яви на следващите парламентарни избори.

За да няма реваншизъм и контрареваншизъм, предложението на ДПС е експертен антикризисен кабинет, който да изпълни посочените като спешни за България краткосрочен план антикризисни мерки“, каза още Карадайъ.

„Експертен антикризисен кабинет трябва да изпълни посочените като спешни за България антикризисни мерки и да организира честни и свободни избори“, каза още той.  „В този кабинет министри да бъдат онези експерти от съответните сектори, които са наясно с приоритетите на ЕС за следващия оперативен период, за да може да се усвоят обещаните средства“, добави той.

„Премиерът да се посочи от най-голямата политическа партия, а вицепремиерът от втората по големина политическа партия“, каза Карадайъ. „Първият ден от новата сесия на Народното събрание вместо да очертаваме парламентарната дейност за предстоящия сезон, се налага да предлагаме спешни антикризисни мерки за спасение на държавата. Днес сме свидетели на разпад на държавността.

Трябва да обединим усилия и да спасим държавността и бъдещето на България. ДПС остава отговорна пред избирателите, пред всички български граждани и пред България. Нашата мисия е гарантиране правата и свободите на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, необратимост на демокрацията, свободна пазарна икономика, съчетана с конкуренция. ДПС е за спешни решения в името на мира и стабилността“ ,изтъкна още Карадайъ.

Дали е възможна такава конфигурация е лесно да се каже. Това, което искат от ДПС е невъзможно. Но въпросът не е толкова дали е възможно, а защо го искат?! Дали, за да протакат времето?! Или, за да заформят някой коалицийка, която отново да ги вкара задълго във властта?!

А колкото до оставката на президента, това изцяло разкрива ДПС като подгласник на ГЕРБ, колкото и от движението да се мъчат да отрекат това.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *