Костадинов обвини ДБ в налагане на цензура на медиите. И призова: Долу лапите от Волгин!

България отблизо
В писмо до председателя на СЕМ – Соня Момчилова, лидерът на ”Възраждане” Костадин Костадинов защитава журналиста Петър Волгин. Костадинов обвинява част от своите колеги от Демократична България в ”упражняване на цензура и политически натиск над медията и над журналиста.”

В последния работен ден на 48-я парламент народните представители от Демократична България: Димитър Найденов, Елисавета Белобрадова, Иван Белчев, Йордан Иванов и Кремена Кунева изпратиха сигнал до СЕМ с настояване да се направи проверка на поведението на радиоводещия Петър Волгин както и на съдържанието на предаването ”Политически НЕкоректно” по БНР.

Искането на депутатите е свързано с изказването на журналиста Петър Волгин, когато бе денят за почит към жертвите на комунистическия режим. Тогава Волгин се изказа в защита на Народния съд. Това, според депутатите от „ДБ, било особена дързост, която граничела с явен цинизъм от страна на Волгин. Като причина за изказването си Волгин посочи, че е бил провокиран от тезата на Левон Хампарцумян, който по-рано в телевизионен ефир защити въвеждането на еврото в България. Недопустимо е да се насажда омраза срещу Хампарцумян, само защото произхожда от богатите слоеве на обществото, размахват пръст депутатите от „Демократична България“.

 

.

 

Костадинов обвини представителите на Демократична България, че се занимават с писане на доноси. Той не спира до там, а направо ги нарича с обидното прозвище
„Доносническа България“.

 

Костадинов изтъква, че „никога не си е позволил политически натиск или намеса в редакционната политика, на която и да е медия.“ Той просто не иска определени медии на пресконференциите си, защото са финансирани от фондация „Америка за България“ и са чужди агенти.

 

 В писмото до СЕМ Костадинов изразява своята загриженост от „замърсяването на медийната среда с лъжи и манипулации.“

 

Костадинов завършва писмото си с надежда: „Искрено се надявам СЕМ да демонстрира обективна и независима от политическо влияние позиция и да запази свободното слово от политическия натиск.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *