От последните минути: Партията на Цветанов се разцепи! Ето какво следва!

България отблизо

Експертен екип се отделя от партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“, за да създаде свой партиен проект, който ще се нарича „Технократи за България“ и ще работи за ускорена модернизация на българските общество и икономика.

На „пазара на идеи“ не се предлага реалистичен технократски партиен проект с ясни визия и стратегия за ускорен икономически растеж, а това е обективно незаета ниша в българското политическо пространство.

Новият политически проект ще се позиционира в център-дясно и ще търси взаимодействие с „Републиканци за България“, „Демократична България“, както и с други десни и центристки партии на базата на споделена ценностна система и сходство в целите, казват експертите.

Според тях, решението на основния проблем на България – бедността, може да се случи чрез прилагане на конкретна методика за ускорено развитие в контекста на новите реалности и високите технологии. Динамиката на последните събития изискват управлението на държавата да е в реално време, а това може да се реализира чрез административна миграция към Облачен технологичен модел с асистиране от изкуствен интелект алгоритми.

Визираните обстоятелства са причината експертите от „Технократи за България“ да инициират публична дискусия като част от планирана кампания за информиране на обществото за необходимостта от изграждане на Държавен облачен хъб. Кампанията ще стартира в началото на тази година, включвайки серия от инициативи и семинари.

„Можем да кажем, че причината за решението ни е недооценяване и неразбиране поради липса на експертиза в останалите членове на екипите“, каза пред електронна медия един от напусналите – инж. Петър Петров, който е бивш главен секретар на „Републиканци за България” за област Пловдив и е участвал в екипа за секторна политика „Електронно управление“.

По думите му напусналите са „няколко десетки“, но партията бързо ще се разрасне. „Смятаме, че ще се справим с регистрацията на партията в рамките на месец – месец и нещо, за да участваме в изборите“, каза Петров. Основната цел и идея на бъдещата формация е изграждането на Държавен облачен хъб.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *