Плевнелиев жлъчно разкри в какво се крие слабостта на Борисов и силата на президента Радев! Ще се смаете!

България отблизо

„Президентът Радев заложи на деструктивното и разделението на хората. Неговата сила идваше от слабостта на Борисов. Силата му е от това, че беше основният противник на Борисов. Силата на един президент не трябва да е в това. Тя трябва да е от надграждането“.

А слабостта на Борисов е ясна. Той прекали с популизма и „простонародното“ отношение към политиката.

Това каза Росен Плевнелиев  в ефира на „Лице в лице“ по bTV .

След това Плевнелиев се обърна към Румен Радев и към Христо Иванов:

„Лошото е, че вече нямате насреща си удобен противник като Борисов. Лесно е да стреляш, трудно е да градиш. Лесно е да разграждаш, но е трудно да направиш нещо. Това е за популистите. Избирате удобен враг и стреляте срещу него.

Но президентът Радев ще сбърка много, ако продължава с деструктивното си отношение“, каза той.

А що се отнася до третия мандат, президентът Радев нямаше друг шанс. Нямаше как да обърне гръб на партията, която го излъчи за кандидат през 2016-а. Ако беше избрал Манолова пред Нинова, това щеше да демотивира социалистите и нямаше да има интерес към изборите.

„Много малки и нищожни са шансовете да има кабинет. БСП просто ще тупка токата, за да покаже приоритетите си за изборите. Честният подход е или да отидем на избори 2 в 1 или да видим правителство с конкретни приоритети и решения, година по година“, каза той.

„Това обаче е невъзможно, но ИТН вече обявиха, че са опозиция. От ДБ бяха изненадани от този подход на Радев, но те ще сринат електората си, ако подкрепят сега социалистите“, заяви Плевнелиев.

„Избори 2 в 1 е по-честен подход към българите. Последните избори от юли бяха белязани от рекордно ниска избирателна активност и това не помага на демокрацията. Ако искаме по-висока активност и по-легитимно правителство, то тогава трябва да има избори 2 в 1“, добави президентът.

Според него това ще мотивира хората да гласуват по-масово.

Tagged

1 thought on “Плевнелиев жлъчно разкри в какво се крие слабостта на Борисов и силата на президента Радев! Ще се смаете!

  1. празноглавият Росен да погледне рейтинговите проценти на президента и повечеда не замърсява ефира.Смешник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *