Случайно или не: В Берлин гори завод за производство на ракетите IRIS-T

Свят

В завод за отбранителна техника в Берлин е избухнал голям пожар, съобщи в. „Билд“.

Медията разкри, че гори завод на Diehl Metal Applications. Той е собственост на Diehl Defence, която разработва системите за противовъздушна отбрана IRIS-T.

Близо 200 пожарникари участват в гасенето на пожара в индустриалната зона в западната част на германската столица.

В горящата сграда са се помещавали по-специално складове с химикали. Вятърът разпространява в северна посока токсичния дим, образуван вследствие на пожара в Берлин.

Жителите на съседните квартали на германската столица бяха посъветвани да не излизат навън и да затворят плътно прозорците.

Заводът принадлежи на германската отбранителна компания Diehl, която произвежда основно ракети и боеприпаси.

Сред продуктите му са ракетните системи IRIS-T SLM, които Берлин доставя на украинската армия.

Снимка 663641

Източник: Пожарна служба на Берлин

Отбелязва се, че към момента няма информация за причината за пожара. Въпреки това няма пострадали, всички хора са успели сами да напуснат опасната зона.

IRIS-T е зенитно-ракетен комплекс (ЗРК) със среден обсег на действие, разработен от германската компания Diehl Defence през 2014 г. и предназначен за унищожаване на крилати и балистични ракети, както и на самолети, хеликоптери и безпилотни летателни апарати.

Германия вече е предала на Украйна три такива системи. През април ръководителят на компанията Diehl Defence Хелмут Раух обяви предаването на още една система IRIS-T на Украйна.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *