ШОК и УЖАС: Новата ДАЛАВЕРА на Борисов е в ХОД! ЧЕЗ на неговата ГИНКА, вече иска УВЕЛИЧЕНИЕ на ТОКА! Вижте схемата на ГРАБЕЖА!

България отблизо

Докато всички се чудим откъде са дошли парите на Гинка Върбакова,  да купи най-голямото енергийно дружество в България ЧЕЗ, новопридобитата „собственост“ на пазарджишката „бизнесменка“ вече обяви, че цената на тока трябва да се увеличи.

Припомняме, че още в първата статия по въпроса с нерегламентираната, тъмна и неясна продажба на електроразпределителното дружество, ние от екипа на istinata.net, алармирахме, че цялата тази шумотевица има и един зловещ за всички нас оттенък.

Властимащите се готвят хем да увеличат цената на тока, хем да налапат лъвския пай от реализираната по този начин печалба. Вижте статията ТУК.

И не щеш ли, точно това се случва в момента. В официално съобщение на сайта на ЧЕЗ, цитирано от money.bg, дружеството обяви, че ще поиска увеличаване цената на тока. Заявлението за увеличаване цената на електроенергията ще бъде внесено в деловодството на Комисията по енергийно и водно регулиране след един месец. И ако КЕВР одобри предложението, увеличената цена на тока ще влезе в сила от 1 юли.

От дружеството съобщават, че „ЧЕЗ Електро България“ АД иска увеличението, заради необходимостта да бъдат покрити присъщите разходи за осъществяване на неговата дейност, както и за определяне на обоснована НАДЦЕНКА за дейността, чрез която дружеството снабдява българските граждани с електрическа енергия.

Бившият министър на енергетиката Румен Овчаров също прогнозира вчера, че първата работа на новопродаденото дружество ще е да увеличи цената на тока. „Има един, единствен начин, по който това дружество да върне парите, дадени за продажбата на активите на ЧЕЗ България – трябва да увеличи цената на тока. Това ще означава увеличаване на приходите на ЧЕЗ с 5% – 10%, разкри Овчаров, цитиран от bnews.bg.

И се получава много „хитра“ далавера. Борисов, Горанов, Пеевски и сие вземат пари от държавни и частни банки. Купуват чрез подставеното лице Гинка Върбакова всички активи на най-голямото електроразпределително дружество в България. И след това връщат обратно парите  на банките, като увеличат цената на тока.

И ни лук яли, ни лук мирисали. Те са чисти. Банките не са финансирали нищо. Чехия е продала ЧЕЗ на Гинка, но парите са взети от някаква неизвестна и изцяло митична „международна“ банка.

Пито, платено! Само с малката разлика, че крайният потребител, тоест ние, обикновените хора, ще пълним отново джобовете на крайните собственици като Гинка и Борисовото задкулисие. И ще потъваме в нова мизерия.

Посочваме Борисов и Горанов като замесени в тази огромна далавера, защото без тяхно знание не е възможно да се вземат пари от банките. Нито пък чешкото правителство би се спряло на неизвестната и без необходимия опит в енергетиката, фирма на Гинка Върбакова.

Още повече, бившият оперативен директор на ЧЕЗ Петер Баран споделя, цитиран от frognews.bg, че ЧЕЗ е била принудена да се оттегли от България, заради многобройните конфликти с правителството. Значи, не друг, а именно Борисов е изгонил чехите от България. И то с цел да сложи техния бизнес в джоба си. Чрез подставени лица, разбира се.

Това вече не е правителството на Борисов. Това е кланът на Борисов, който вероятно е започнал да функционира постепенно още с идването на Вожда на власт през 2009 г.

А това ново развитие на събитията още веднъж ни убеждава в невероятния и верен усет на българския народ по отношение преценката на хората. Българите не обичат Борисов. И явно има много основания за това.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “ШОК и УЖАС: Новата ДАЛАВЕРА на Борисов е в ХОД! ЧЕЗ на неговата ГИНКА, вече иска УВЕЛИЧЕНИЕ на ТОКА! Вижте схемата на ГРАБЕЖА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *