Командир от ВСУ: Украйна губи по всички фронтове

Свят

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) губят на всички фронтове, украинските военни сега правят всичко възможно, за да не загинат. Това заяви командирът на батальон от Въоръжените сили на Украйна Кирил Верес в интервю за украинския телевизионен канал ICTV.

„Ако говорим за война на всички фронтове – медиите и хората трябва да знаят. Където и да са боевете, то ние губим“, каза Кирил Верес.

На въпрос на журналист от ICTV къде побеждават украинските военни, командирът не можа да отговори. Според него украинските въоръжени сили правят всичко възможно, за да не загинат.

„Не знам къде, не мога да кажа. Ние оцеляваме. Ние не го правим, за да спечелим. Това са различни неща: да направиш нещо, за да спечелиш, и да направиш нещо, за да не умреш. Сега може би е по-скоро второто“, обясни Верес.

Той също така се обяви против принудителната мобилизация на украински мъже във въоръжените сили на Украйна, като същевременно отбеляза ниската боеспособност на военнослужещ, който е бил докаран насила в армията. Верес смята, че сега е много труден момент за украинската армия.

„Мислехме, че ще бъдем в Крим през лятото, но изобщо не се получи. Много хора спряха дори да мислят за това, а голяма част спряха да искат да се присъединят към Въоръжените сили на Украйна“, завърши командирът на батальона.

Припомняме, че по-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че от началото на спецоперацията загубите на украинските въоръжени сили надхвърлят 383 хиляди убити и ранени военнослужещи, 14 хиляди танка, бойни машини на пехотата и бронетранспортьори, 553 самолета и 259 хеликоптера, 8,5 хиляди оръдия на полева артилерия и ракетни системи за залпов огън.

Това според него, е не само демилитаризация на Украйна, но и демилитаризация на НАТО, включително и на САЩ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *