Владимир Путин разби САЩ: Не могат да спрат нито един руски проект!

Свят

Преди дни САЩ наложиха „санкции от Ада“ на Русия и всички компании, които се занимават със строежа на „Северен поток – 2“ и Турски поток.

Швейцарско-холандската компания Allseas, която полага тръбопровода с двата кораба Pioneering Spirit и Solitairе спря работата си, за да избегне санкциите на САЩ.

Дори шефът на руската Обединена корабостроителна асоциация Алексей Рахманов заяви пред телевизионния канал „Русия 24“, че Русия не разполага с кораби, специализирани за полагане на тръби по морското дъно, с които да завърши строителството на газопровода „Северен поток 2“.

Но…Владимир Путин все още не беше извадил скритите козове от ръкава си. Ако анализираме предходните събития ще видим, че в Кремъл отдавна очакваха току що наложените санкции от Вашингтон. И знаеха, че тези санкции ще засегнат най-вече строителството на „Северен поток – 2“, както и Турски поток.

Нещо повече. Владимир Путин със сигурност е знаел, че ако санкциите бъдат наложени, западните компании, които полагат тръбите по морското дъно, ще спрат работа, за да покажат солидарност със САЩ. И точно по тази причина, много преди Вашингтон да се замисли изобщо за санкциите, руският президент е обмислял своя неочакван и светкавичен ход.

Може да се предположи с голяма степен на вероятност, че Кремъл е сложил американците в малкия си джоб със слуховете, че Русия няма кораби, които са специализирани в полагането на тръбите по морското дъно. Но, Русия, която има огромен опит в изграждането на гигантски газопроводи по всички краища на света, не може да не разполага с такава технология.

И когато е станало пределно ясно, че Вашингтон ще се опита да спре работата на двата големи руски енергийни проекта, по всяка вероятност, в Москва са започнали подготовката на специалитета на Владимир Путин. Характерният за него светкавичен и окончателен отговор на хвърленото към Русия предизвикателство.

Нещо такова е станало и сега. Никой не знае, дори руските официални лица, защото отговорът се пази в тайна, но…руският лидер знае. И в момента, в който всички очакват Москва да обяви спиране на проекта „Северен поток – 2“, изведнъж и съвсем неочаквано за всички, Владимир Путин, като че ли нищо не е станало, обявява, че работата по проекта ще продължи, докато бъде завършен. И че Русия не само разполага с технологията, но и има готов кораб, който да завърши полагането на газопровода по дъното на морето.

Ето защо, беше пълна изненада за американците, когато Владимир Путин заяви, че Русия има кораб за полагане на тръби, за да се завърши изграждането на газопровода „Северен поток 2“ към Германия. И посочи, че САЩ не могат да спрат нито един руски проект. Това съобщи в. „Коммерсант“.

Руският държавен глава говори за кораба пред водещи руски бизнесмени късно вчера. Според него завършването на проекта ще бъде удължено с няколко месеца заради санкциите.

Министърът не енергетиката на РФ Александър Новак също заяви, цитиран от РИА Новости, че енергийният проект „Северен поток – 2“ ще бъде завършен независимо от санкциите на САЩ.

Така, Владимир Путин разби САЩ и им показа, че те не могат да спрат нито един руски енергиен проект, колкото и да се опитват да го направят.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Владимир Путин разби САЩ: Не могат да спрат нито един руски проект!

  1. Всичко това, можеше да бъде разказано с 2-3 изречения. Пропагандата е поднесена нескопосано и на нормалния читател леко накъртва. Предполагам, че читателите ви са фенове на Русия, какъвто съм и аз. Интелигентно поднесена новина ми харесва много повече, отколкото сляпото превъзнасяне.

  2. Съгласна съм с предишния коментиращ, че информацията трябва да се поднася по-кратко и стегнато. Разбирам емоцията на автора, защото и аз съм емоционален човек и често като него влагам чувства в изказа си, особено когато говоря. Чудесна новина! Но давайте по-кратко. Времето и животът ни са наситени със събития, движени ускорително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *