И Валери Симеонов скочи на президента Радев! Не трябвало да критикува властта!

България отблизо

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви в сутрешния блок на Нова телевизия, че президентът Румен Радев вече губи мярката.

Зам.-председателят на парламента коментира така изявлението на държавния глава на вчерашния Ден на храбростта.

Валери Симеонов не скри, че не е очаквал и на Гергьовден, толкова тачен от българите празник, Румен Радев отново да критикува властта.

„За мен беше доста грубо на 6 май да се търси нещо скандално, някакви недъзи да се говорят. Това стана практика на президента, но то не работи в негова полза. Аз мисля, че с едни такива постоянни атаки към изпълнителната власт, той се обезличава. Прехвърля мярката“, категоричен беше Симеонов.

В коментар на ИСТИНАТА само ще напомним на Валери Симеонов, ако случайно е забравил, че неговата телевизия „Скат“ години наред критикуваше властта, без оглед на делници и празници. Дори критиките ставаха по-силни особено на празници.

Нещо повече. Той критикуваше същата тая власт на Бойко Борисов, с която сега е в коалиция. Тоест, ние няма как да не си зададем въпроса, кога Симеонов е бил честен към българите – когато критикуваше властта, или когато се съюзи с нея?!

В такъв контекст, Симеонов е последният човек, който има правото на раздава оценки за президента. И то по простата причина, че Румен Радев критикува властта, но в нито един момент не тръгна да се съюзява с нея. Президентът винаги е бил на страната на обикновените хора.

И това го отличава от неговите сегашни критици. Дори сега, заради критиките на властта срещу него, народът още по-здраво подкрепя президента, дори го постави на пиедестал. Защото хората винаги усещат кога някой е честен с тях и кога се опитва да извърти нещата в своя полза. И в полза на своите началници.

Така че ядовитите критики срещу президента Радев не постигат нищо друго, освен да увеличават симпатиите на гражданите към самоотвержената битка, която президента предприе срещу статуквото. Затова, ако не е нескромно, бихме посъветвали властта да спре да скача срещу президента. И да се опита да вникне в онова, което той говори. За да реализира неговите идеи, които ще помогнат на България.

Защото сегашният подход към Румен Радев само маргинализира още повече хората, които се опитват да го използват.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *